Njut av naturen

Hösten är den bästa tiden i naturen. Alla färger och dofter kommer till sin rätt.
Även om dagen ser mörk ut inifrån är det härligt i naturen.

Tillgång till natur leder till mindre stress och ökad kreativitet på arbetsplatser, till bättre motorik och koncentrationsförmåga hos barn och till bättre återhämtning efter stress för gamla.

Förklaringen finns i vår mänskliga förhistoria. Några miljoner års prägling på de afrikanska savannerna har gjort att vår hemtamhet i detta landskap flyttat in i vårt undermedvetna. Vi människor tycks, oavsett var vi lever, bära på en generell fallenhet för att tycka om natur som påminner om vårt ”urhem” och därmed inger trygghet. Vi människor har en fallenhet för att tycka om levande varelser och trivas i naturen. Denna egenskap, kärlek till liv, har sållats fram under årmiljonerna av det naturliga urvalet, eftersom den gynnat vår överlevnad.

Önskar er en skön höst!